Veleposlaništvo RS v Budimpešti /Napovednik /
17.02.2017  

Obisk ministra za gospodarstvo in tehnološki razvoj RS Zdravka Počivalška v Budimpešti

Minister za gospodarstvo in tehnološki razvoj Zdravko Počivalšek se je mudil na delovnem obisku v Budimpešti, kjer se je sestal z madžarskim ministrom za narodno gospodarstvo Mihályem Vargo. Ministra sta se strinjala, da tržni potenciali Slovenije in Madžarske omogočajo višjo blagovno in storitveno menjavo od obstoječe. Zelo dobrim političnim odnosom med državama mora slediti tudi intenziviranje gospodarskih vezi.


Poleg bilateralnih gospodarskh odnosov sta se ministra osredotočila tudi na vprašanje kndidature Madžarske za poletne OI l. 2024, privatizacijo, ki poteka v Sloveniji ter prihajajoče madžarsko predsedovanje V4, v okviru katerega je minister Počivalšek izrazil interes Slovenije za tesnejše gospodarsko sodelovanje.
V zaključnem delu pogovorov sta ministra predlagala organizacijo srečanja avtomobilske industrije ter srečanje strokovnjakov na temo zelenih tehnologij.

http://www.kormany.hu/en/ministry-for-national-economy/news/closer-hungarian-slovenian-economic-relations-to-help-improve-competitiveness-of-central-europe