Veleposlaništvo RS v Budimpešti /Napovednik /
05.09.2017  

Odprtje razstave MIG 21 v Szentendreju

V četrtek, 7. septembra 2017, se ob 19. uri v MűvészetMalom, Umetniškem mlinu v Szentendreju odpira skupinska razstava MIG 21 - Mednarodno interdisciplinarno gibanje 21, ki z umetniškimi sredstvi ponuja humanistični odgovor na politično vprašanje migracij; zaključila se bo 8. oktobra 2017. 

Otvoritev bo potekala v prestižnem prostoru za sodobno umetnost, ki  ga organizira Center Ferencovih muzejev (Ferenczy Múzeumi Centrum) v okviru programa Umetniška prestolnica 2017.

Ob slovenskih umetnikih Marku Jakšetu, Metodu Frlicu, Srdjanu Živuloviću, Jožetu Slačku in Marku Breclju, ki bo izvedel otvoritveni performans, sodelujejo skupina AES+F in Oleg Kulik iz Ruske federacije, Žarko Bašeski iz Makedonije, Bureau d’Etudes iz Francije, Heather Dewey-Hagborg iz Združenih držav Amerike, Jusuf Hadžifejzović iz Bosne in Hercegovine, Jovan Joca Jovanović in Raša Todosijević iz Srbije, Herlinde Koelbl in Ulrich Wüst iz Nemčije, Zbigniew Libera s Poljske, Jan Macko iz Češke republike, Mladen Stilinović s Hrvaške; razstavljeno bo tudi izvirno delo Aleksandre Kostič s celostno podobo za MIG 21.

Razstava MIG 21 je del velikih mednarodnih dogodkov štiriletnega projekta Risk Change / Tvegaj spremembo (2016–2020), ki ga sofinancira program Ustvarjalna Evropa Evropske Unije.

Spletne povezave:
www.kibla.org
www.riskchange.eu
www.kiblix.org

www.femuz.hu
www.artcapital.hu