Veleposlaništvo RS v Budimpešti /Napovednik /
21.11.2016  

Svetovni dnevi slovenske kulture

V času od 3. do 9. decembra 2016 bo na lektoratih in slovenistikah na več kot 50 tujih univerzah potekali Svetovni dnevi slovenske kulture.
 
Tudi tokratni, že 8. mednarodni projekt, namenjen promociji slovenske kulture na tujih univerzah, se izvaja v okviru lektoratov in študijev slovenščine –  programa Slovenščina na tujih univerzah Centra za slovenščino kot drugi in tuji jezik, ki deluje v okviru Oddelka za slovenistiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. 

V sodelovanju zučitelji slovenščine na tujih univerzah se od leta 2015 pripravljajo učna gradiva za poučevanje slovenske kulture na tujih univerzah, nastala je e-učilnica s poglavji Država in narod, Zgodovina, Naravna in kulturna dediščina, Gospodarstvo, Turizem in kulinarika, Znanost in tehnologija, Književnost, Glasba, Likovna umetnost, arhitektura in oblikovanje, Uprizoritvene umetnosti in film ter Šport. 
  
Več o projektu in dogodkih na tujih univerzah je objavljeno na spletni strani http://centerslo.si/na-tujih-univerzah/kulturni-projekti/.