Veleposlaništvo RS v Budimpešti /Novice /
06.08.2010  

Konzularna pomoč za državljane držav EU, Norveške in Švice na Sziget festivalu v Budimpešti

Festival Sziget v Budimpešti je dobro poznan po celotni Evropi in nanj se odpravlja tudi veliko mladih iz Slovenije. Organizatorji na letošnjem festivalu pričakujejo več kot 400.000 obiskovalcev! Na žalost imamo na veleposlaništvih izkušnje, da nekateri udeleženci festivala izgubijo denarnice, potovalne ali druge pomembne dokumente. V nekaterih primerih je zato potrebna pomoč veleposlaništev.

Veleposlaništva držav EU, Norveške in Švice so zato na festivalu Sziget prisotna na dveh kontaktnih točkah. Gre za rezultat tesnega sodelovanja veleposlaništev, madžarskega Ministrstva za zunanje zadeve, Evropske komisije in organizatorjev festivala Sziget.

En urad se nahaja v drugem nadstropju Evropske stične točke (European Meeting Point) in bo odprt od 09. do 15. avgusta med 12.00 in 19.00. Drugi urad je na Policijski točki (Cop Land) in bo odprt od 11. do 15. avgusta med 12.00 in 19.00. V teh dveh uradih bodo prisotni zaposleni z več veleposlaništev v Budimpešti, ki bodo nudili pomoč v konzularnih primerih.

Vabimo vas tudi k ogledu letaka "V primeru nesreče na Sziget festivalu!" (na voljo v angleškem jeziku).

Uživajte v glasbi, skrbite za vaše osebne predmete in uporabljajte omarice s ključavnicami!