Veleposlaništvo RS v Budimpešti /Novice /
12.07.2017  

Poslovilni obisk veleposlanice pri ministru za kmetijstvo Sándorju Fazekasu

Ob zaključku svojega mandata je veleposlanica Ksenija Škrilec 12. julija 2017 opravila poslovilni pogovor s Sándorjem Fazekasem, ministrom za kmetijstvo. Srečanja sta se udeležila tudi ES Rok Tomšič in Dragica Gáspár, osebna asistentka veleposlanice.

Veleposlanica in minister sta največ pozornosti namenila pregledu in oceni dvostranskih odnosov na področju kmetijstva, gozdarstva in prehrane, kakor tudi perspektivam nadaljnjega sodelovanja. Veleposlanica je izpostavila zasedanje ministrov za kmetijstvo iz držav 16+1 konec avgusta v RS, otvoritev Mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA v Gornji Radgoni, ki se ga bo udeležil tudi minister Fazekas, drugo zasedanje slovensko-madžarske delovne skupine za gozdarstvo v RS ter mnoge projekte sodelovanja, ki so pomembno prispevali h kakovostnejšemu izboljšanju odnosov med državama.

Minister Fazekas je vlogo Veleposlaništva RS pri spodbujanju povezovanja med državama v kmetijskem resorju ocenil kot izredno uspešno. Menil je, da je bilo doseženih veliko pozitivnih premikov. Odlično sodelovanje je vzpostavljeno tudi med obema ministrstvoma.

Ob zaključku pogovora se je veleposlanica ministru zahvalila za izvrstno sodelovanje v minulih štirih letih. Posebno zahvalo je izrekla za madžarsko podporo pri pobudi razglasitve svetovnega dneva čebel. Hkrati je pomembno tudi dejstvo, da je vrsta kranjska čebela razširjena tudi na Madžarskem.

http://www.kormany.hu/hu/foldmuvelesugyi-miniszterium/hirek/fazekas-sandor-hivatalaban-fogadta-szlovenia-lekoszono-budapesti-nagykovetet