Veleposlaništvo RS v Budimpešti /Novice /
28.04.2016  

Poziv madžarskim šolam k sodelovanju v projektu: "Naša soseda Slovenija"

Budimpešta, 21. april 2016 – VBP je objavilo javni poziv madžarskim osnovnim in srednjim šolam k sodelovanju v projektu z naslovom "Naša soseda Slovenija". Namen projekta je približati Slovenijo madžarskim šolarjem in dijakom, ki bodo svoje poznavanje Slovenije morali izkazati na kreativen način – npr. spis, risba, film, … o Sloveniji.

VBP je v projekt privabilo številna slovenska podjetja, ki so se odločila za sodelovanje v projektu z atraktivnimi nagradami. Med našimi sponzorji so: Slovenske železnice, Turistična agencija Kompas, HIT Nova Gorica, Motel Encijan, Grand Hotel Portorož, Hotel Habakuk, Sava hoteli in Salon pohištva Beltinci – vse nagrade so močno povezane z boljšim spoznavanjem Slovenije, ki ga bodo deležni nagrajeni dobitniki.

VBP je madžarske osnovne in srednje šole o začetku projekta seznanilo preko pristojnega madžarskega ministrstva (Ministrstvo za človeške vire), fundacije za štipendiranje (Public Tempus Foundation), preko spletnih madžarskih medijev, jeseni pa načrtujemo tudi nekaj neposrednih obiskov nekaterih zainteresiranih šol.

Nekaj spletnih povezav na objavljeni poziv posredujemo:

https://www.facebook.com/erasmusplusz.tanarok/posts/1200796916611602

http://www.tka.hu/hir/5346/szomszedunk-szlovenia-palyazati-felhivas

Končni rok za oddajo izdelkov o Sloveniji je 16. oktober 2016.

S tem projektom VBP v letošnjem letu obeležuje tudi 25. obletnico samostojnosti Republike Slovenije, ki predstavlja enega osrednjih sporočil našega projekta.