Veleposlaništvo RS v Budimpešti /Novice /
24.11.2019  

Dobrodelni diplomatski bazar, 24. november 2019

Ekipa veleposlaništva Republike Slovenije v Budimpešti je 24. novembra sodelovala na dobrodelnem diplomatskem bazarju, ki je potekal v organizaciji Diplomatic Spouses of Budapest (DSB), katerega članica je soproga veleposlanika Klaudija Kokalj. Bazar je potekal v hotelu InterContinental v Budimpešti.

Na osrednji stojnici smo obiskovalcem ponudili slovenski med, sir, vino, svežo solato, suhi česen, mineralno vodo, Donat, izdelke iz kristala, štajersko bučno olje in bučna semena, slaščice ter ledeno kavo. Na stojnici v kotičku s hrano smo obiskovalcem ponudili in postregli slovenski pršut.

Podelili smo nagradi na tomboli in sicer vikend paket za dve osebi v Kranjski gori ter vstopnice za obisk blejskega gradu. 

Izkupiček od prodaje na stojnicah smo namenili skupni donaciji Diplomatic Spouses of Budapest, ki jo namenjajo dobrodelnim organizacijam.

Za donacije, ki so nam omogočile sodelovanje na dobrodelni prireditvi se iskreno zahvaljujemo podjetjem: Droga Kolinska d.d., Božnar čebelarstvo d.o.o., Čebelarstvo Kozjek, HIT Alpinea d.o.o., Oljarna Kocbek Gorazd Kocbek s.p., Perger 1757 d.o.o., Pomurske mlekarne, d.d. Radenska d.o.o., Steklarna Rogaška  d.o.o., Vina Gjerkeš, Zavod za kulturo Bled.