Veleposlaništvo RS v Budimpešti /Novice /
23.02.2010  

Koncert godalnega kvarteta ob slovenskem kulturnem prazniku

22. februarja je Veleposlaništvo RS v Budimpešti v sodelovanju s podjetjem Krka Magyarország Kft. ob slovenskem kulturnem prazniku organiziralo koncert godalnega kvarteta Ljubljanske akademije za glasbo na Budimskem Gradu. Štirje mladi odlični godalci Akademije za glasbo v Ljubljani – violinistka Mojca Fortin (iz razreda prof. Dejana Bravničarja), violinistka Beti Bratina (prof. Monika Skalar), violistka Gea Pantner Volfand (prof. Mile Kosi) in violončelist Zoran Bičanin (prof. Miloš Mlejnik), so predstavili tehten celovečerni spored, ki je ob enem najpomembnejših godalnih kvartetov Wolfganga Amadeusa Mozarta in znamenitemu kvartetu Aleksandra Borodina vključeval tudi dve skladbi nadarjenega in uspešnega mlajšega slovenskega ustvarjalca Marijana Mlakarja, profesorja na jazz oddelku ljubljanskega Konservatorija za glasbo in balet.
Koncerta so se udeležili predstavniki madžarskih državnih organov in institucij, tuji diplomati, poslovni partnerji Krke, pripadniki slovenske manjšine v Budimpešti ter številni prijatelji Slovenije in ljubitelji slovenske kulture.
Kvartet bo 23. februarja nastopil tudi v Békéscsabi ob mesecu slovenske kulture, ki poteka v gledališču Jókai že od več tednov.

www.dunatv.hu/musor/videotar