Veleposlaništvo RS v Budimpešti /Novice /
22.11.2021  

Pogoji vstopa na Madžarsko in zaščitni ukrepi v državi, 22. november 2021

Še vedno velja, da slovenski državljani v skladu z ureditvijo od 23. junija 2021 dalje lahko vstopijo iz držav EU na ozemlje Madžarske po kopnem brez omejitev.

Od 3. julija 2021 dalje, ko je bilo na Madžarskem cepljenih 5,5 milijona prebivalcev,  tudi v hotelskih nastanitvah in restavracijah ni več potrebno predložiti potrdila o cepljenju, potrdila o prebolevnosti niti PCR testa.

Od 20. novembra 2021 dalje je na Madžarskem ponovno obvezno nošenje zaščitnih mask v zaprtih prostorih (poleg obveznega nošenja mask v zdravstvenih ustanovah in na sredstvih javnega prometa ter železniških in avtobusnih postaj) tudi v trgovinah, na poštah, kinodvoranah, gledališčih, muzejih in na športnih dogodkih. V notranjih prostorih, kjer se odvijajo kulturni dogodki, v telovadnicah, na kopališčih, v prehranjevalnih obratih in v zdraviliščih je nošenje mask obvezno za zaposlene. Za udeležbo na dogodkih nad 500 ljudi je potrebno izpolnjevati PCT pogoj.

V vseh primerih opozarjamo, da si organizatorji dogodkov in prireditev ter lastniki restavracij, hotelov in drugih ustanov pridržujejo pravico, da lahko sami določijo stopnjo in način zaščite za vstop, zato priporočamo, da se glede tega obrnete neposredno na organizatorja, hotel, restavracijo, muzej itd. ali stopnjo in način zaščite za vstop preverite na njihovi spletni strani.

Povezavi do seznama institucij za testiranje na Covid-19 na Madžarskem:

www.nnk.gov.hu/index.php/koronavirus/mintavetel-celjabol-felkeresheto-intezmenyek-listaja

hivataloscovidteszt.hu

Večina zdravstvenih institucij čez vikend in čez praznike ne dela.