Veleposlaništvo RS v Budimpešti /Novice /
10.06.2010  

Srečanje poslovnežev s področja lesne in pohištvene industrije v Zalaegerszegu

V organizaciji VBP v sodelovanju z Združenjem lesne in pohištvene industrije na GZS ter madžarskega ITDH, vključno z EEN mrežo in VP RM v Ljubljani je 9.6.2010 v Zalaegerszegu potekalo slovensko-madžarsko poslovno srečanje s področja lesne in pohištvene industrije. Naknadno se je dogodek razširil s hrvaškimi partnerji. Z VBP so se dogodka udeležili VP Bavdaž Kuret, SV Škrilec in sodelavec Sárossy.
V uvodnem nagovoru sta podžupan mesta Zalaegerszeg Lajos Tombi ter VP Bavdaž Kuret pozdravila tovrstna srečanja in jih označila za pravi korak pri nadaljnjem vzpodbujanju gospodarskega sodelovanja. VP Bavdaž Kuret je predstavila prizadevanja slovenske diplomacije na področju gospodarstva ter zagotovila podporo VBP pri krepitvi čezmejnega sodelovanja, ki še zmeraj razpolaga z neizkoriščenimi potenciali. V podobnem duhu je spregovoril tudi predsednik upravnega odbora Sklada za promocijo podjetništva županije Zala Ferenc Doucha.
Po uvodnih nagovorih in prezentacijah je SV Škrilec predstavila slovensko gospodarstvo in bilateralno gospodarsko sodelovanje ter dejavnost GZS-Združenja lesne in pohištvene industrije in slovensko lesnopredelovalno in pohištveno panogo.