Veleposlaništvo RS v Budimpešti /Novice /
18.11.2019  

Ministra Počivalšek in Palkovics v Mariboru in Lendavi, 18. november 2019

Veleposlanik Kokalj se je 19. novembra na Univerzi v Mariboru udeležil slovensko-madžarskega avtomobilsko tehnološkega poslovnega srečanja, na katerem sta direktorja nacionalnih avtomobilskih sektorjev v prisotnosti slovenskega ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Počivalška in madžarskega ministra za inovacije in tehnologijo dr. Palkovicsa podpisala Pismo o nameri. 

Ministra sta se ob robu poslovnega srečanja sestala tudi z rektorjem Univerze v Mariboru, prof.dr. Kačičem in generalnim direktorjem Pipistrela Boscarolom. Pogovori so bili namenjeni obravnavi možnosti za poglobitev znanstvenega in raziskovalnega sodelovanja obeh avtomobilnostnih sektorjev in možnostim za čezmejne investicije v tem sektorju. 

Ministra sta se v okviru delovnih pogovorov v Lendavi sestala tudi z županom občine Magyarjem. Sogovorniki so naslovili možnosti za podporo projektom revitalizacije industrijskega kompleksa, izkoriščanja lokalnih geotermalnih virov ter inovativne brezogljične proizvodnje energije.