Veleposlaništvo RS v Budimpešti /Novice /
23.02.2021  

Obvestilo o spletni aplikaciji "Vstop v Slovenijo"

Obveščamo o spletni aplikaciji za čim bolj enostavno in transparentno potovanje iz Slovenije v tujino in iz tujine v Slovenijo, ki olajšuje težave pri vstopu - predvsem razumevanje izjem, ki jih z odloki določa Vlada Republike Slovenije.

Državljani Evropske unije oz. državljani schengenskih držav morajo ob vstopu v državo imeti pri sebi veljaven potovalni dokument (velja za vse starosti potnikov, tudi najmlajše otroke).

Potniki, državljani tretjih držav morajo ob vstopu v državo izpolnjevati pogoje iz 6. člena Zakonika o schengenskih mejah.

Aplikacija uporabnika vodi skozi namene potovanja (poslovne, zasebne), vstop v državo z namenom bivanja ali le tranzit. Ob vstopu z namenom bivanja vodi skozi pogoje vstopa po trenutno veljavnem odloku, pogoje za koriščenje izjem oz. kako poteka vstop brez koriščenja izjeme (napotitev v karanteno na domu).

Po izpolnjenem zadnjem delu z osebnimi podatki se kreira obrazec, ki ga uporabnik lahko ali natisne ali shrani na svojem telefonu/tablici in ga pokaže ob mejni kontroli ali ob kontroli v notranjosti, kar bo olajšalo in pospešilo kontrolo.

Uporaba spletne aplikacije ni obvezna. Vneseni osebni podatki se ne hranijo in se po kreiranju obrazca avtomatično izbrišejo.

Povezava na spletno stran aplikacije: https://www.policija.si/enterslovenia/ .

Najnovejše informacije o ukrepih, povezanih s prehajanjem meje so dostopne na spletnih straneh Vlade Republike Slovenije.