Veleposlaništvo RS v Budimpešti /Novice /
01.03.2011  

Obvestilo za državljane RS na Madžarskem: RAZPIS ZAKONODAJNEGA REFERENDUMA O ZAKONU O MALEM DELU

Obveščamo, da je Državni zbor RS razpisal zakonodajni referendum o Zakonu o malem delu (ZMD). Za dan glasovanja na referendumu je določena nedelja, 10. april 2011.

Volilni upravičenci v tujini imajo možnost glasovati neposredno na diplomatsko-konzularnem predstavništvu (DKP) ali pa po pošti:

- Volivci s stalnim prebivališčem v tujini prejmejo na dom obvestilo o poteku referenduma, ne pa tudi glasovnice in volilne karte. Zato morajo tisti, ki se ne bodo udeležili volitev na DKP, temveč bi to želeli opraviti po pošti, svojo namero sporočiti Državni volilni komisiji (DVK) najkasneje 15 dni pred izvedbo referenduma, t.j. do 26. marca 2011.

- Volivci s stalnim prebivališčem v Sloveniji, ki se bodo v času izvedbe referenduma nahajali v tujini, morajo za glasovanje po pošti ali na DKP do 26. marca 2011 posredovati zahtevek na Državno volilno komisijo (DVK).

V obeh primerih je potrebno podpisane zahtevke posredovati DVK na št. faksa ++386 1 433 12 69, ali skenirano na elektronski naslov rvk(at)gov.si . Obrazci za glasovanje po pošti oz. na DKP ali za glasovanje v domovini so dostopni na spletnih straneh DVK: http://www.dvk.gov.si/ Na isti spletni strani si lahko ogledate tudi vsebino zakona, o katerem se odloča na referendumu.

Na veleposlaništvu bodo pred referendumom razgrnjeni volilni imeniki. V času razgrnitve volilnih imenikov imajo volivci pravico do vpogleda v volilni imenik in pravico podati zahtevek za popravo podatkov v volilnem imeniku.

Glasovanje na referendumu bo potekalo v nedeljo, 10. aprila 2011, na volišču na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Budimpešti (vhod: Csatárka köz 9, 1025 Budimpešta, II. okrožje), ki bo odprto med 9. in 17. uro. S seboj morate imeti osebni dokument, na podlagi katerega bo mogoče ugotoviti vašo istovetnost.