Veleposlaništvo RS v Budimpešti /Novice /
16.06.2011  

''Dnevi Ljubljane v Budimpešti'': predstava Lutkovnega gledališča Ljubljana ''Male živali'' v gledališču Merlin, 14. junij 2011

V okviru prireditev ''Dnevi Ljubljane v Budimpešti'', ki v luči praznovanja 20.
obletnice samostojnosti Republike Slovenije potekajo v madžarski prestolnici med 9. in 19. junijem 2011, je v gledališču Merlin 14. junija gostovalo Lutkovno gledališče Ljubljana. Izvedlo je otroško lutkovno predstavo Barbare Bulatović ''Male živali'', pripravljeno po motivih istoimenske knjige Lile Prat. Gostovanje sta ob podpori Veleposlaništva Republike Slovenije v Budimpešti omogočila Mestna občina Ljubljana in Urad župana Budimpešte.

Predstava je bila namenjena predvsem otroški publiki. Otrokom je pričarala
čudoviti svet malih živali in pojasnila, kaj je naravno ravnovesje in kako ga
 človek v naravi velikokrat poruši. Z zanimanjem so si jo ogledali tudi odrasli
– tako predstavniki diplomatske skupnosti in njihove družine, pripadniki slovenske manjšine, Slovenci, ki živijo v Budimpešti, in številni prijatelji Slovenije kot tudi strokovnjaki s področja lutkarstva.

Obiskovalce, ki so napolnili dvorano gledališča Merlin, je pozdravila veleposlanica Darja Bavdaž Kuret. Ob pokušanju slovenskih vin so zainteresirani prejeli publikacije, brošure, plakate in druga promocijska gradiva o Sloveniji.