Veleposlaništvo RS v Budimpešti /Novice /
03.12.2018  

Sodelovanje VBP na Diplomatskem bazarju

Ekipa VBP je v nedeljo 2. decembra vnovič sodelovala na dobrodelnem Diplomatskem bazarju, ki je v organizaciji Diplomatic Spouses of Budapest in pod pokroviteljstvom soproge PR HU Áderja Anite Herczegh, potekal v hotelu InterContinental.


Na naši stojnici smo številnim obiskovalcem ponudili slovenske dobrote - med Čebelarstva Robert Marin, vino vinarjev Sagmeister in Marof, svežo solato ter česen podjetja Panorganix, Žitove izdelke - čokolado Gorenjka, Šumijeve bombone, čaje 1001 cvet, prehrambene izdelke Zlato polje in Natura ter izdelke Panvita. V slovenski ponudbi so bili še kozmetični izdelki Afrodite, kuhinjski aparati Gorenja in mesnine Ave.


V kotičku s hrano smo gostom postregli s slovenskim pršutom Sežane Kras in Šunkarne Kodila. Slovensko nagrado na veliki tomboli vikend paket za dve osebi je podarila Sava Turizem. Izkupiček od prodaje v višini dobrih 500 EUR smo namenili skupni donaciji Diplomatic Spouses of Budapest, ki jo letos namenjajo otrokom s cerebralno paralizo ter otrokom s posebnimi potrebami.